Artikli Komentari

GN Official Website » Svet, Vesti » Američki senatori podržali akciju Izraela protiv “NVO”

Američki senatori podržali akciju Izraela protiv “NVO”

lošeonakodobrosviđa mi seodlično

U pismu predsedniku SAD Baraku Obami 87 od 100 američkih senatora je stalo u odbranu prošlomesečne vojne akcije Izraela protiv pokušaja ilegalnog ulaska flotile turskih brodova u Gazu, objavljeno je u Vašingtonu, na sajtu Senata.

Deo arsenala iz skladišta na brodu "mirovnjaka" (foto:IDF)

Deo arsenala iz skladišta na brodu "mirovnjaka" (foto:IDF)

Senatori u pismu podržavaju pravo Izraela na odbranu i kažu da je višegodišnja izraelska blokada pojasa Gaze gde žive Palestinci, legalna i neophodna.

U pismu koje su poslali Obami senatori traže od da razmotri proglašavanje terorističkom turske nevladine organizacije IHH  koja je krajem maja organizovala konvoj brodova koji su pokušali nelegalno uplove u pojas Gaze.

Izarel je vojnom akcijom bio prinuđen da spreči konvoj da nelegalno priđe obali i njegovi komandosi su tom prilikom ubili devetoro ekstremista iz Turske.

Senatori u pismu ocenjuju da su komandosi pucali u samoodbrani jer su, pošto su iz helikoptera izvršili desant na brod, bili brutalno napadnuti gvozdenim štanglama, noževima i komadima stakla.

“Komandosi su bili prinuđeni da odgovore na napad i mi žalimo zbog gubitka ljudskih života koji je usledo” – pišu senatori.

Senatori su u pismu čestitali Obami zbog toga što su SAD sprečile da Savet bezbednosti zbog te akcije osudi Izrael.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO

Kompletan seks u radionici

Kompletan seks u radionici

© 2010, GN Official Website. All rights reserved.

Sadržaj iz: Svet, Vesti · Tagovi: , , , , , , ,

Pošaljite komentar