Artikli Komentari

GN Official Website » Svet, Vesti » Južna Koreja pogodila kasarnu Severne Koreje 23. novembra

Južna Koreja pogodila kasarnu Severne Koreje 23. novembra

lošeonakodobrosviđa mi seodlično

(FOTO) Satelitski snimci pokazali su da je južnokorejska vojska u protivnapadu na severnokorejsku vojsku prošle nedelje direktno pogodila kasarnu svog severnog suseda u blizini granice dve Koreje u Žutom moru i moguće je da je tom prilikom poginuo veći broj ljudi.

Južnokorejska artiljerija, precizna (foto:Reuters)

Južnokorejska artiljerija, precizna (foto:Reuters)

„Desetak granata koje je naša vojska ispalila pogodilo je vojni kompleks na (severnokorejskom) ostrvu Mu Do, a jedna od njih direktno je pogodila jednu kasarnu”, izjavio je član vladajuće Nacionalne stranke i šef obaveštajne komisije parlamenta Kvon Jang Se, komentarišući dva satelitska snimka državne obaveštajne službe.

„Moguće je da je došlo do teških ljudskih žrtava”, rekao je Kvon novinarima nakon sastanka parlamentarne komisije sa zvaničnicima Nacionalne obaveštajne službe (NIS), javila je južnokorejska agencija Jonhap.

Južna Koreja, satelitski snimak pogođene severnokorejske kasarne (foto:AP)

Južna Koreja, satelitski snimak pogođene severnokorejske kasarne (foto:AP)

Vojska Južne Koreje je saopštila da pretpostavlja da je nanela „ozbiljnu štetu” Severnoj Koreji kada je uzvratila artiljerijski napad na južnokorejsko ostrvo Jeonpjeong u kojem su stradala dva južnokorejska vojnika i dvoje civila, a koji je doveo do novih napetosti na Korejskom poluostrvu.

Južnokorejska vojska je ranije danas negirala jučerašnju izjavu direktora NIS-a Von Sei Huna da su u razgovorima koje je njegova služba snimila u avgustu potvrđeni planovi Severne Koreje da izvede ovaj napad.

Von je, takođe, kazao da postoji velika verovatnoća da će Severna Koreja ponovo napasti svog  južnog suseda.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO

Majstorica i majstor (foto:pornovideotv.net)

Majstorica i majstor

© 2010, GN Official Website. All rights reserved.

Sadržaj iz: Svet, Vesti · Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Pošaljite komentar