Artikli Komentari

GN Official Website » Ljubav&Seks, Zdravlje » Kako izlečiti impotenciju?

Kako izlečiti impotenciju?

lošeonakodobrosviđa mi seodlično

Ima više načina za lečenje impotencije – lekovi su samo jedan od načina.

Piše: JP

Izvor: IntimateMedicine

Muškarci, problemi sa erekcijom (foto:IntimateMedicine)

Muškarci, problemi sa erekcijom (foto:IntimateMedicine)

Lečenje smetnji erekcije zavisi od uzroka smetnji. Ukoliko lični lekar ne otkrije uzrok, potrebne su zahtevna pretraga, i treba je obaviti odgovarajući specijalista. Među njih spadaju ultrazvuk penisa, slikanje arterija, slikanje vena, neurofiziološki testovi i razgovor kod psihijatra. U odnosu na utvrđeni uzrok smetnji erekcije, teškoća se može lečiti na sledeća tri načina:

Lekovi

Svi dakako poznajemo Viagru, a na raspolaganju su još dva leka u obliku tableta iz skupine kočničara fosfodiesteraze-5. Pri odabiru je potreban oprez, jer ih ne smiju uzimati bolesnici, koji uzimaju nitrate, jer može pasti krvni pritisak. U kombinaciji s nekim lekovima ili sokom grejpfruta može im se jako povećati koncentracija. Lekove muškarci takođe sebi mogu ubrizgatipomoću male iglice u sunđerasto tkivo penisa, ili si ih u obliku kapsule umetnu u ureter. Pomoću ovih se lekova postigne erekcija, koja traje od trideset minuta do dva sata, a uvjet za uspešno delovanje je pravilno funkcioniranje žila u penisu.

Vakuumske pumpice

Vakuumske pumpice se sastoje od valjka, u koji se umetne penis, i pumpice koja napravi pritisak da penis nabrekne, kada se napuni s venoznom krvi. Uz zadovoljavajuću erekciju se na penis navuče obručić, koji sprečava oticanje krvi iz penisa, a ujedno ejakulacija nije ometana. Erekcija postignuta na takav način može trajati i više od pola sata.

Hirurški zahvat

Hirurški zahvat može omogućiti bolji dotok krvi u penis kada je uzrok u arterijama, ili smanjiti prebrzi odliv krvi iz penisa, kada je uzrok u venama. U određenim slučajevima se u penis ugrađuje penis proteza, koja omogućava da je penis stalno u erekciji. Moderne proteze se sastoje od odeljaka, koji se prilikom pritiskanja na pumpicu, koja je umetnuta u muda, napune s tečnošću i tako se pobrinu za erekciju onda kada je muškarac želi.

Počnite od razgovora

Osnovno pri otklanjanju smetnji erekcije su razumevanje, pomoć i podrška bliskih osoba, pre svega partnerke. O teškoći je potrebno puno razgovarati; najpre sa svojom partnerkom od koje se očekuje razumevanje a ne podsmeh, a tek nakon toga možete potražiti pomoć profesionalnog terapeuta. No ipak, čak dve trećine muškaraca i žena ne može početi razgovor o teškoćama s erekcijom. Muškarci o toj teškoći neprestano razmišljaju, žive u strahu, što će biti pri sledećem polnom odnosu, što svakako vodi u novi neuspeh. Tako se vrte u začaranom krugu, iz koga sami ne mogu naći izlaz, a neki se zbog toga i potpuno izoluju od domaće i radne sredine. Jednostavno, trebaju pomoć i razumevanje. Topla reč u nekim slučajevima može učiniti više nego sva nauka sveta.

Zašto se žene seksaju analno?
Kako prepoznati frigidnu ženu?
Bila sam zločesta - udari me po guzi!
Ako spavaš s njim , neće te voleti
Mora li penis zaista biti dug +20?
Žene vole da gledaju gej porniće
Koga izabrati za seks u troje?
I žene su za grupni seks
Kako je zadovoljiti prstima?
Kako razlikovati silikonske od pravih grudi
Šta muškarci vole u seksu?
Šta žene ne vole za vreme seksa?
Zašto žene vrište tokom seksa

© 2011, GN Official Website. All rights reserved.

Sadržaj iz: Ljubav&Seks, Zdravlje · Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , ,

Pošaljite komentar