Artikli Komentari

GN Official Website » Ljubav&Seks, Vesti » Kako preboleti bivšu odnosno bivšega?

Kako preboleti bivšu odnosno bivšega?

lošeonakodobrosviđa mi seodlično

Partner/ka vas je napustio/la, a vi ste zbunjeni, prestrašeni i ne znate što biste učinili. U panici biste ga/je najradije molili za još jednu priliku i kao već toliko puta pre mu/joj obećali da će ovoga puta sve biti drugačije, bolje i da nećete ponavljati iste greške. Ali zašto biste ustrajali u vezi u kojoj se strast već odavno ugasila, kada samački život uopšte nije tako zamršen kako se čini na prvi pogled. No, ostvariti rečenicu “Moraš je/ga preboleti”, u stvarnosti doista nije tako jednostavno kako se čini, no ipak ćete pomoću saveta koji slede fazu prebolevanja ostaviti u kratkom roku iza sebe. Pročitajte kako neki uspevaju preboleti dugogodišnju vezu u tren oka i naučite i vi brzo preboleti.

Piše: S.J.

Izvor: IntimateMedicine

Partnerski odnosi nisu uvek idilični

Partnerski odnosi nisu uvek idilični

Partner/ka vas je napustio/la, a vi ste zbunjeni, prestrašeni i ne znate što biste učinili. U panici biste ga/je najradije molili za još jednu priliku i kao već toliko puta pre mu/joj obećali da će ovoga puta sve biti drugačije, bolje i da nećete ponavljati iste greške. Ali zašto biste ustrajali u vezi u kojoj se strast već odavno ugasila, kada samački život uopšte nije tako zamršen kako se čini na prvi pogled. No, ostvariti rečenicu “Moraš je/ga preboleti”, u stvarnosti doista nije tako jednostavno kako se čini, no ipak ćete pomoću saveta koji slede fazu prebolevanja ostaviti u kratkom roku iza sebe.

Stavite ga/je na OFF

Pa poznajete tu funkciju, zar ne? Postoji i na TV prijemniku i služi za to da jednostavnim pritiskom na dugme ugasite TV. Kod vas će to funkcionisati malo drugačije, i to ovako: Prva stvar što je morate učiniti je da prestanete buljiti u njegovu/njenu fotografiju i razmišljati o tome kako je savršen/a. Ne javljajte mu/joj se na telefon, ne odgovarajte mu/joj na emailove i ni pod koju cenu ne idite s njim/njom na kafice. Ne idealizirajte ga/je, jer niti približno nije savršen/a, a osim toga od vas ne zaslužuje više niti mrvicu posebne pažnje.

Niti pijani sms-ovi, pozivi i sl. nemaju opravdanja. Izbrišite njegov/njen broj iz imenika, iako ga znate na pamet. Kada je priča završena, treba ići dalje, što znači da i ako vam je uspelo doći natrag u njegov/njen zagrljaj, to je najverojatnije tek privremeno. Trebate biti svesni da prema vama ne gaji jednake osećaje kao vi prema njemu/njoj, pa mu/joj eventualni seks s vama doista može značiti samo malo zabave, a ne ponovno vraćanje u vezu s vama.

Pretočite svoje osećaje na papir

Izbacite iz sebe ono što vas muči i zapišite na list papira (može i na više listova), a zatim razmislite o onome što ste napisali. List zatim pocepajte, zgužvajte, zapalite, što god želite, samo da ne dođe u njegove/njene ruke. Slanje pisma bivšoj/em ne dolazi u obzir, jer biste to kasnije sigurno požalili.

Oslobodite se svega što vas podseća na njega/nju

To ne znači da morate sve spaliti, uništiti i izbrisati, no sigurno se oslobodite raznih slika, pisama, emailova i sl. Ako to znači da se morate osloboditi i pola svoje garderobe, učinite to, odnosno bar na neko vreme skolonite nekud van domašaja ruke, gde vam neće stalno biti pred očima.

Ne pokušavajte dobiti natrag svoje stvari!

Osim ako nije reč o dijamantskom prstenu ili nečem dragocenom, radije ne pokušavajte stupiti u kontakt s njim/njom kako biste stvari dobili natrag. DVD-ove, odeću, zubne četkice radije žrtvujte, jer su tek nepotrebne spone među vama. Upitajte se da li je doista vredno prolaziti kroz patnju i ponovo ga/je videti samo zato da biste dobili natrag nešto sasvim nepotrebno? Mnogi pokušavaju dobiti natrag svoje stvari ili vratiti njegove/njene samo zato da bi ponovno uspostavili kontakt. Ali – kao što smo već rekli, izgovori te vrste i kontakti dugoročno vam neće donieti ništa dobro. Napravite koreniti zaokret i budite ustrajni. Vreme naime leči sve rane. Samo pomislite na nekadašnje od pre ovoga i na to kako su osećaji odavno izbledeli. Nakon toga će sigurno isčekivanje osećaja prebolelosti biti lakše.

 

Zašto se žene seksaju analno?
Kako prepoznati frigidnu ženu?
Bila sam zločesta - udari me po guzi!
Ako spavaš s njim , neće te voleti
Mora li penis zaista biti dug +20?
Žene vole da gledaju gej porniće
Koga izabrati za seks u troje?
I žene su za grupni seks
Kako je zadovoljiti prstima?
Kako razlikovati silikonske od pravih grudi
Šta muškarci vole u seksu?
Šta žene ne vole za vreme seksa?
Zašto žene vrište tokom seksa

NAJGLEDANIJI VIDEO

Kompletan seks u radionici

Ona ga servisirala, on joj garažirao

© 2012, GN Official Website. All rights reserved.

Sadržaj iz: Ljubav&Seks, Vesti · Tagovi: , ,

1 Komentar "Kako preboleti bivšu odnosno bivšega?"

  1. Bataca says:

    Bavite se sportom, vozite bicikl.

Pošaljite komentar