Artikli Komentari

GN Official Website » Ljubav&Seks, Vesti » Kriza srednjih godina: Upoznajte simptome!

Kriza srednjih godina: Upoznajte simptome!

lošeonakodobrosviđa mi seodlično

Događa vam se da ste loše raspoloženi i bezvoljni? Možda proživljavate krizu srednjih godina. Pročitajte, koji su njeni simptomi.

Piše: K. Ž.

Izvor: IntimateMedicine

Sredovečni muškarci, kriza srednjih godina (foto:Getty Images)

Sredovečni muškarci, kriza srednjih godina (foto:Getty Images)

Krize srednjih godina neki ne shvataju dovoljno ozbiljno, jer za nju nema objektivnih dokaza. Svejedno je poznato da ona itekako postoji koliko se god mi tome smejali i zbijali šale na taj račun. Zato ne čekajte četrdesete kako biste saznali šta vas čeka, nego o tome pročitajte sada što kriza srednjih godina je i kako ju sprečiti.

Koji su simptomi krize srednjih godina?

Obično krizu srednjih godina počne opažati partner onoga kojeg je zadesila kriza. Jednako dolazi muškarcima kao i ženama, ali se smatra da je kod muškaraca izraženija. Ukoliko kod svog partnera u drugoj polovini tridesetih primetite da je često nervozan bez razloga, loše volje i govori o tome, da je bez vrednosti to je možda početak krize srednjih godina. Muškarci se počnu ponovo baviti nekim stvarima iz mladosti ili nekim novim stvarima koje su popularne fitnes, neki ekstremni sport, počnu farbati kosu ili krenu s dijetom. Ako primetite da koristi izraze slične kao i vaš mlađi brat tada je gotovo sigurno da ga čeka kriza.

Gde se skrivaju razlozi za krizu srednjih godina?

Naravno da životna okolina svakog pojedinca razlikuje, zato su i razlozi za krizu srednjih godina raznoliki. Iako neki opšti razlog postoji a to je da se pri kraju tridesetih svi počnu u sebi propitivati šta su postigli, jesu li mogli bolje te uopšte preispitivati svoje ciljeve. Spoznaja kako vreme brzo prolazi i da godine neminovno odlaze bezpovratno ubacuje u svakog od nas neku jezu. Kod žena se kriza srednjih godina počne događati malo ranije a najčešće je razlog prolaznosti mladolikog izgleda i mladosti uopšte.

Kako se s njom suočiti i kako je sprečiti?

Važno je prepoznati rane znakove. Ako se vaš partner na neki način počne osećati kao što smo gore opisali te mislite i svi znakovi govore da dolazi kriza srednjih godina, imate još prostora za delovanje. Važno je da mu pokažete koliko vam znači koliko vam je privlačan, drugim rečima da mu ponovo ulijete samopouzdanje da dobije osećaj vrednosti i važnosti. Hvalite ga i za najmanji uspeh. Ljudi koji imaju jako naporan i odgovoran posao većinom su hronično umorni te je to još jedan od faktora da kriza bude jača. Pobrinite se da odete negde zajedno na neki opuštajući odmor bez telefona i laptopa. Kada muškarac to sve primeti na ženi jako je važno dati joj osećaj da je za vas još uvek atraktivna i lepa i koliko vam je seksi. Iznenadite je drugim medenim mesecom ili nekim lepim putovanjem.

Do krize srednjih godina uglavnom dolazi zbog straha od starenja i osećaja da su važne faze života završile. Takođe prisutno je preispitivanje svojih postupaka iz prošlosti te grešaka koje smo učinili, iz čega dolazi do osećanja neadekvatnosti. Treba shvatiti da život nije završio sa mladošću i da će biti još puno predivnih trenutaka, uspeha i sreće. Ako i uprkos podršci partnera i svega što bi vam moglo pomoći osećate depresiju i apatiju možda je vreme da se posavetujete s lekarom.

 

Zašto se žene seksaju analno?
Kako prepoznati frigidnu ženu?
Bila sam zločesta - udari me po guzi!
Ako spavaš s njim , neće te voleti
Mora li penis zaista biti dug +20?
Žene vole da gledaju gej porniće
Koga izabrati za seks u troje?
I žene su za grupni seks
Kako je zadovoljiti prstima?
Kako razlikovati silikonske od pravih grudi
Šta muškarci vole u seksu?
Šta žene ne vole za vreme seksa?
Zašto žene vrište tokom seksa

© 2014, GN Official Website. All rights reserved.

Sadržaj iz: Ljubav&Seks, Vesti · Tagovi: , , , ,

Pošaljite komentar