Artikli Komentari

GN Official Website » Evropa, Preporučujemo » Nemački levičari Trojan majicama častili zemljake neonaciste

Nemački levičari Trojan majicama častili zemljake neonaciste

lošeonakodobrosviđa mi seodlično

Muzički fanovi nacionalističkog roka koji su kao suvenir sa festivala u gradu Gera u istočnoj Nemačkoj poneli majice sa neonacističkim motivima nisu ni slutili da ona sadrži skrivenu poruku, prenosi BBC.

Izvor: e-Novine

To što je tvoja majica upravo učinila možeš i ti... (foto:exit-deutschland.de)

To što je tvoja majica upravo učinila možeš i ti... (foto:exit-deutschland.de)

Naime, organizatori festivala su razdelili na stotine takozvanih Trojan majica, dizajniranih lobanjama, desničarskim zastavama i rečima “hardcore rebels”. Međutim, kada se jednom operu taj dizajn se povlači i otkriva poruku koja govori ljudima da prekinu sa ekstremizom.

Oko 250 majica je donirano organizatorima festivala koji su ih podelili ili prodali na nacionalističkom rok festivalu u gradu Gera. Štos je organizovala levičarska grupa pod nazivom Exit – Deutschland, koja pomaže mladima da pobegnu od neonacističkog načina života.

“To što je tvoja majica upravo učinila možeš i ti – mi ćemo ti pomoći da prekineš sa desničarskim ekstremizom”, piše na majici nakon njenog pranja uz kontakt telefon grupe.

Nemačka organizacija Exit je na svom sajtu napisala da je stupila u kontakt sa organizatorima pred održavanje devetog festivala “Rok za Nemačku”. Oni su koristeći lažna imena ponudili majice besplatno.

Osnivač grupe Bernd Vagner je rekao da se grupa nada da će ovom akcijom podići svest kod mladih koji idu po ovakvim festivalima i koncertima u Nemačkoj.

“Sa ovim majicama smo želeli da našu organizaciju učinimo poznatom među desničarima, posebno među onim mladim pripadnicima koji nisu još potpuno posvećeni ekstremističkim idejama”, rekao je za agenciju France Presse.

Festival “Rok za Nemačku”, kojem su aktivisti poklonili majice, održao se deveti put pod sloganom “Nikad više komunizam – Sloboda za Nemačku”. Oko 600 neonacista je prisustvovalo koncertima u organizaciji ekstremističke Nacionalne demokratske partije.

Do sada nije bilo nikakve reakcije organizatora festivala iako su mnogobrojni “srećni” dobitnici svoje frustracije zbog neočekivane poruke iskazali na sajtu i facebook profilu festivala.

Facebook: Exit – Deutschland

Najgledaniji video

Platila parking oralno

© 2011, GN Official Website. All rights reserved.

Sadržaj iz: Evropa, Preporučujemo · Tagovi: , , , , , , , , , , , , ,

Pošaljite komentar