Artikli Komentari

GN Official Website » Istočno od raja, Srbija, Video novosti » PARANORMALNO: Interpol Srbije raspisao poternicu za mrtvacem

PARANORMALNO: Interpol Srbije raspisao poternicu za mrtvacem

lošeonakodobrosviđa mi seodlično

Interpol Srbije raspisao je 15. jula 2011. godine međunarodnu poternicu za Nadom Šakić. Međutim, vrli službenici srpske kancelarije Interpola zajedno sa Slobodanom Homenom, svemoćnim i masno plaćenim državnim sekretarom Ministarstva pravde prevideli su jednu nebitnu činjenicu: Nada Šakić je umrla 5. februara 2011. godine u 85. godini života i kremirana je na groblju Mirogoj!

Kriminalci i nasilnici na slobodi, mrtvaci se jure

Kriminalci i nasilnici na slobodi, mrtvaci se jure

Poternica je raspisana zbog sumnje da je Nada Šakić učestvovala u masovnom ubistvu Srba, Jevreja i Roma u koncentracionim logorima Stara Gradiška i Jasenovac, tokom Drugog svetskog rata. Srpski pravosudni organi Šakićevu terete da je zajedno sa ostalim ustaškim osobljem logora u Staroj Gradiški maltretirala logorašice, tukla ih i šutirala, gazila po trudnicama, kao i da je učestvovala u fizičkoj likvidaciji klanjem i gušenjem više hiljada logorašica. Sumnja se da je naređivala da se logorašicama u Jasenovcu daje vrlo malo hrane te je na taj način posredno dolazilo do njihove prirodne smrti, kao i da je 21. aprila 1945. godine naredila da se pobiju sve preostale žene, kao i deca.

Nada Šakić je bila polusestra ustaškog pukovnika Vjekoslava Luburića, šefa kancelarija Ustaške nadzorne službe, čija je nadležnost bila organizacija, upravljanje i obezbeđenje koncentracionih logora. Bila je udata za komandanta logora Jasenovac Dinka Šakića, kojeg je 1998. Argentina izručila Hrvatskoj. Zbog odgovornosti za genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima, Dinko Šakić je osuđen na zatvorsku kaznu od 20 godina, za ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Kaznu je počeo da služi u najvećem hrvatskom zatvoru u Lepoglavi. Umro je 21. jula 2008. godine, u 87. godini, u zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Povodom poternice za Nadom Šakić, državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio je u četvrtak Tanjugu da je to Ministarstvo dalo saglasnost za raspisivanje poternice za Šakićevom protiv koje se u Srbiji vodi postupak od 1998. godine zbog sumnje da je izvršila krivično delo genocida. “Šakićeva je osumnjičena za najteže ratne zločine. Očekujemo da na osnovu naše poternice bude uhapšena. U tom slučaju, odmah ćemo tražiti njeno izručenje Srbiji kako bi joj se ovde sudilo za teške zločine za koje se sumnjiči”, poručio je nesrećni Homen, najnovija žrtva vrućine, potpuno neobavešten da je Šakićeva preminula februara ove godine.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=G6dkMsogZ30

Video galerija

NAJGLEDANIJI VIDEO

Majstorica i majstor (foto:pornovideotv.net)

Majstorica i majstor

© 2011, GN Official Website. All rights reserved.

Sadržaj iz: Istočno od raja, Srbija, Video novosti · Tagovi: , , , , , , , , , , , , ,

Pošaljite komentar