Artikli Komentari

GN Official Website » Srbija, Vesti » Srpska crkva protiv vampira Save

Srpska crkva protiv vampira Save

lošeonakodobrosviđa mi seodlično

Valjevska eparhija Srpske pravoslavne crkve (SPC) izrazila je negodovanje jer se u turističke svrhe kao brend valjevskog kraja koristi junak iz pripovetke vampir Sava Savanović.

Sava Savanović, prvi srpski vampir (foto:www.ugradu.info)

Sava Savanović, prvi srpski vampir (foto:www.ugradu.info)

“U vremenima stihije savremene civilizacije, borimo se da očuvamo svoj duhovni i nacionalni identitet i upravo u ovim okvirima treba da tražimo istinite simbole života, koji neće biti samo ukras, marketinški trik, podsmeh i ‘brend’, već vidljivi izraz onoga što jesmo”, navodi se u saopštenju valjevskog ogranka SPC naslovljenom sa “Svetlost ili tama”.

Savu Savanovića, junaka Glišićeve pripovetke “Posle 90 godina” za turistički brend Valjeva odabrao je klaster “Valjevo za vas” i promovisan je na Sajmu turizma u Beogradu. Ovaj potez je sa simpatijama dočekan u srpskoj javnosti kao originalan i moderan način reklamiranja turističkih potencijala jedne ovdašnje regije.

No, izgleda da SPC nije razumela, namerno ili slučajno, ovaj savremeniji iskorak u okviru reklamne kampanje grada Valjeva i okoline. Kako god, lik iz Glišićeve pripovetke je već odavno stekao dovoljno simpatija u domaćoj javnosti da bi postao jedan od najoriginalnijih brendova u Srbiji.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO

Folk pevačica iz Rume snimila kućni pornić

© 2010, GN Official Website. All rights reserved.

Sadržaj iz: Srbija, Vesti · Tagovi: , , , , ,

Pošaljite komentar