Artikli Komentari

GN Official Website » Evropa » U kojoj zemlji se najkraće stoji u redovima

U kojoj zemlji se najkraće stoji u redovima

lošeonakodobrosviđa mi seodlično

Dejli Telegraf pažnju poklanja istraživanju sprovedenom u 24 evropske zemlje a sve s ciljem da se utvrdi koliko se i gde najduže stoji u redu.  Autori istraživanja su, posle stajanja u 2000 redova, zaključili sledeće: redovi za proizvode i usluge postaju duži a najgori su oni u poštama i bankama.

Izvor: BBC Serbian

Najvažnije je da se čekanje isplati (foto:www.corbisimages.com)

Najvažnije je da se čekanje isplati (foto:www.corbisimages.com)

Sa druge strane, najmanje se čeka u redovima na autobuskim stanicama i pred kasom u prodavnicama odeće. Istraživači su, po zadatku, pored ostalog, stajali u redovima u bankama, restoranima brze hrne, prodavnicama prehrambenih proizvoda i blagajnama na autobuskim i železničkim stanicama.

Kada se posle svega podvuče crta, u proseku je potrebno tek nešto duže od deset minuta da se stigne na vrh reda, piše Dejli Telegraf uz podsećanje da je to dvostruko duže nego što je istovetno istraživanje pokazalo pre dve godine.

U članku kojeg prenosi BBC stoji da se u redu u pošti u proseku čeka najduže, 19 minuta, u banci tek minut kraće. Ako već morate da čekate u redu, savetuje čitaoce Dejli Telegraf, onda je najbolje da to činite u Švedskoj jer će vam tamo to, u proseku, oduzeti tek dva minuta vremena.

U prvih deset zemalja sa najkraćim čekanjem su i Danska, Španija i Britanija; njihov prosek je tri minuta. Najduži i najsporiji redovi su u Rusiji ali čak i to pada u zasenak Bugarske koja se može podičiti najsporijim redom u Evropi. Tamošnjoj službi za izdavanje pasoša je, za pružanje usluga za trideset šestoro građana, bilo potrebno celih šest sati, piše Dejli Telegraf a prenosi BBC.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO

Kompletan seks u radionici

Kompletan seks u radionici

© 2010, GN Official Website. All rights reserved.

Sadržaj iz: Evropa · Tagovi: , ,

1 Komentar "U kojoj zemlji se najkraće stoji u redovima"

  1. Xman says:

    U Srbiji se za sve čeka u redovima… i to veoooooma dugo se čeka.

Pošaljite komentar