Artikli Komentari

GN Official Website » Istočno od raja » Varljivo je pouzdanje u lepotu

Varljivo je pouzdanje u lepotu

lošeonakodobrosviđa mi seodlično

Predsednik Srbije Boris Tadić u poslednjem intervjuu besedio je na opštu radost šire čitalačke publike o svemu i svačemu. Prenosimo pregršt njegovih citata u vezi različitih tema: o značaju ostvarenja evropskih uslova; masovnom zapošljavanju; papirnatim životnim potrebama; dijalogu s Prištinom, bez Kosova… ali i o Telekomu; opoziciji; partijskim interesima; kreditima građana; navijačima i kaldrmašima… Uputio je savete izvesnom Mirku iz Zaječara, zahtevao je od  srbijanskih novinarskih udruga da mu iz nekog razloga sugerišu, i naposletku pripovedao o funkcionisanju pravne države.

Boris Tadić, ekvivalentan

Boris Tadić, ekvivalentan

Blago čoveku koji nađe mudrost

“Zemlja koja pregovara o članstvu ima potpuno drugačiji tretman kod potencijalnih investitora, nego ona koja nije u pregovorima, odnosno nema status. A, investicije su suštinski važne, jer samo na taj način možemo da rešimo problem masovnog zapošljavanja i podizanja kvaliteta života ljudi.”

Ta strana reč Zeitnot

“Nismo ušli u cajtnot u većini oblasti koje treba reformisati. Ali, nemamo ni previše vremena. Ne smemo da izgubimo praktično nijedan dan.”

Čoveka ne uzbuđuje ono što je često

“Današnji sistem favorizuje učešće prevelikog broja stranaka u Vladi, što samu Vladu čini nedovoljno efikasnom i tromom. Zato moramo uvesti sistem koji će omogućiti da manji broj stranaka ulazi u vladu. To ne znači dvopartijski sistem. Zašto ne bismo imali model kakav je poznat u dobrom delu evropskih zemalja, gde u vlasti sedi pet, šest stranaka? Tako se formiraju prirodne koalicije koje mogu da ispune obaveze prema građanima.”

Mirotočenje iz fistule

“Svi su svesni da nismo, niti ćemo, priznati nezavisnost Kosova, a ušli smo u dijalog u nameri da rešimo istorijski konflikt dva naroda.”

Život bez Manjine hartije nema smisla

“Nema nikakve dileme, ”Novosti” su bile životno potrebne Srbiji u svim ovim decenijama i biće nadalje. Za mene su ”Novosti”, nesumnjivo, jedna – nacionalna institucija.”

Vlast se ne čuva razlogom vlasti, nego vlašću

“Treba biti krajnje realan, nijedna vlada na svetu ne odriče se partijskih interesa njenih članova. Teško je očekivati da u Srbiji bude drugačije.”

Čitati a ne razumeti je isto što i ne čitati

“Mnogo snažnije ekonomije su pale pod teretom svetske krize. Mi smo, ipak, obezbedili političku i ekonomsku stabilnost.”

Građani Srbije, radujte se otplati kredita

“Mere koje preduzima Vlada, u dogovoru s bankama, a koje omogućavaju građanima da odlože otplatu svojih kredita za dve godine, počeće da se primenjuju narednih dana. Oko pola miliona građana moći će, ako žele, da ostvare ovu olakšicu. To znači da će tim građanima mesečno kućni budžet biti veći za 50 evra u proseku, jer će im za toliko biti manja rata za otplatu kredita. To je dobra vest za građane.”

I Mirko iz Zaječara da radi, iz dana u dan

“Od premijera očekujem da vodi računa da mu ministri dostavljaju izveštaje o svojim učincima. I da te rezultate pratimo iz dana u dan.”

Sa mojim stavom je upoznat svaki navijač u Srbiji

“Moj stav je više nego poznat. Dakle, ne možete istovremeno biti član i Vlade i opozicije. Ne možete istovremeno igrati i u Zvezdi i u Partizanu. To, valjda, svaki navijač, svaki građanin u Srbiji zna. Držaću se tog stava.”

Politička filozofija jednog kaldrmaša

“Do onog trenutka do kada budem imao svest da mogu da ostavim pozitivan trag, da omogućim Srbiji da postigne status kandidata, da uđe u pregovore o članstvu u EU, do kada budem svestan da mogu da doprinesem izgradnji autoputeva, većem stepenu slobode, rešavanju problema ljudi, radiću ovaj posao. To je moja politička filozofija.”

Mačka voli da jede ribu

“Protesti su demokratsko dostignuće. Svaki protest koji je miran i u skladu sa zakonom deo je jedne normalne procedure.”

Uzmi ono što je tvoje, drugome daj njegovo

“Sa svojim protivnicima nikad ne izbegavam komunikaciju. To je deo moje političke kulture i od toga neću odustati. Nema nikakve dileme da je dijalog koristan, i o datumu raspisivanja izbora i o svim političkim temama. Ali, on ne može da se vodi tako da posle njega ostaju poraženi i pobednici.”

Zakon treba da bude kratak da bi ga i neuki lakše zapamtili

“Vidim da se kaznama ugrožavaju mediji, a cilj nije bio da se mediji gase, nego da se uspostavi odgovornost. Treba ozbiljno sagledati da li su potrebne neke izmene tog zakona, jer ovo što se dešava me zabrinjava. Želeo bih da dobijem sugestije novinarskih udruženja i uglednih medijskih poslenika, kako bi poboljšali ovu, inače, vrlo osetljivu oblast.”

Zbog smanjenja količine vazduha u plućima, prodaćemo ono što do sada nismo prodali

“Dakle, ”Telekom” neće biti prodat po nižoj ceni iako mnogi unapred optužuju Vladu da je spremna to da uradi. Mora se znati još jedna činjenica. ”Telekom” danas ima ovu cenu, ali dugoročno, trka sa konkurentima koji su globalne kompanije – nije moguća. ”Telekom” nema tu količinu vazduha u plućima. Za dve-tri godine bismo lako mogli doći u situaciju da ”Telekom” bude preuzet za mnogo manji novac. I ko će onda biti kriv što država nije materijalizovala sadašnji potencijal, dok tog potencijala ima?”

O ukusima i bojama ne treba raspravljati

“Funkcionisanje pravne države nam je, izgleda, neobično i kao da nas uvek iznova iznenadi. A ono podrazumeva da se procesuiraju svi slučajevi za koje postoji osnov, a ne procesuiraju oni za koje nema dokaza ili postoji greška u optužnici ili proceduri. Mi smo zemlja koja poštuje međunarodni pravni poredak.”

 

NAJGLEDANIJI VIDEO

Kompletan seks u radionici

Kompletan seks u radionici

© 2011, GN Official Website. All rights reserved.

Sadržaj iz: Istočno od raja · Tagovi: , , , , , , ,

Pošaljite komentar